Přeskočit na obsah

Balion Ch. Talarian

Balion Ch. Talarian (Hrozba III. – v tóze kancléře)

Kancléř Tamrielského Císařství
176 E4 – doposud

Předseda rady Čarodějů
176 E4 – doposud

Cyrodiilský arcimág
150 E4 – 162 E4


Jméno: Balion Christian Talarian
Titul/Hodnost: Kancléř rady Starších, předseda rady Čarodějů, čestný člen rady Daggerfallské Univerzity, velmistr
Mag. úroveň: Velmistr
Výskyt: Hrozba III.

Balion je kancléřem Tamrielského Císařství, stal se jím poté co zvítězil v tajné volbě v níž zastupoval Nezávislé kandidáty proti kandidátce loajalistů Cassie LaRouchové, své dřívější kolegyni.

Býval uznávaným velmistrem magického umění, bývalým arcimágem, profesorem a rovněž bývalým členem Císařských mágů.


Životopis

Balion byl v minulosti velmi uznávaný představitel Císařských mágů, byl jejich vyslancem a diplomatem, pracoval v terénu a odváděl prvotřídní výsledky, i přes jeho značně kontroverzní názory a diametrálně odlišný pohled na svět magie a pravidla Císařských mágů. Jeho aktivní kariéra v terénu skončila poté co došlo k přiostření vztahu mezi Císařskými mágy a Morrowindskými mágy napříč všemi tamními frakcemi a magickými cechy.

Přes toto všechno byl nakonec jmenován Nejvyšším Císařským mágem Corrientem Ravenrinem arcimágem Cyrodiilské Univerzity a to krátce po novém roce, roku 150 E4. Balion to jako arcimág neměl snadné, Univerzita nebyla v nejlepším stavu, potýkala se s nedostatkem kvalitních profesorů, pověst nebyla nikterak valná a po finanční stránce si Univerzita vedla velmi bídně. Byl tak nucen zapracovat na veřejném mínění vůči Univerzitě, vylepšit její pověst a vnést mezi lidi opět důvěru v ní. Zároveň musel Univerzitu postavit opět na nohy, posílit profesorský sbor a oddlužit magickou Univerzitu. Přestože se značnou část povedlo již oddlužit zastupujícímu arcimágovi Corrientovi Ravenrinovi (který funkci převzal poté co odvolal Torgnala Kouzlotepce a chtěl překlenout dobu po kterou hledal vhodnou náhradu) byl to až Balion kdo dluh splatil a Univerzitu zcela oddlužil.

Za zdmi Univerzity to Balion neměl rovněž snadné, někteří členové profesorského sboru nenesli jeho jmenování do funkce nejlépe a Univerzitu proto opustili. Rovněž byl neustále pod útoky svého kolegy z řad Císařských mágů a tehdejšího profesora na Univerzitě, Stenuse Tarna. Přestože Balion Univerzitu postavil na nohy, navrátil ji původní slávu a respekt nakonec byl nucen funkci arcimága opustit poněkud náhle a nedobrovolně.

Roku 162 E4 vychází najevo milostná aféra, která stála Baliona funkci arcimága, ale taktéž místo v řadách Císařských mágů. Přestože hledal zastání u svých podřízených, nedostalo se mu ho a tak nakonec funkci arcimága skutečně opouští. Společně s Balionovým pádem došlo k pádu celého vedení magické Univerzity, odvolána je rovněž i Sybilla Viciová, která byla Balionovou milenkou i zástupkyní.

Balion se po svém nedobrovolném odchodu odebral do rodného Vysokoskalí. Přestože se mu snažili Císařští mágové házet klacky pod nohy a jakkoliv se mu mstít za potupu, kterou jim způsobil, neuspěli. Balionovi je o pár let později nabídnuto místo externího profesora na tamní Daggerfallské Univerzitě, konkrétně na katedře magického umění. Přestože Balion nepatřil mezi hojně aktivní profesory, byl mu roku 169 E4 udělen Univerzitou čestný post v radě Univerzity. Téhož roku odchází do důchodu a jeho profesorská činnost je v následných letech velmi minimální.

Po náhlé smrti Luvena Ruliana je Balion kontaktován členy rady Starších z řad nezávislých. Tyto členové ho chtějí nominovat na potenciálního uchazeče o funkci kancléře. Balion nakonec souhlasí, získá podporu a utká se ve finální tajné volbě se svou bývalou kolegyní z řad Císařských mágů Cassiou LaRouchovou. Balion nakonec zvítězí a stává se kancléřem Tamrielského Císařství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *