Přeskočit na obsah

Charlebert Landreau

Charlebert Landreau

Partner/ka: (není známo)
Potomci: Odette Landreau
Příbuzní: Quintus Whitestrake (synovec)

Shornhelmské království
Správce královské pokladny
151 E4 – 160 E4

Vláda Jaspera Metricka
Odbor Obchodu
160 E4 – 168 E4

Vláda Donuse Patneima
Předseda členů rady Starších
168 E4 – 171 E4

Shornhelmské království
Správce královské pokladny
173 E4 – doposud

Jméno: Charlebert Landreau
Titul/Hodnost: člen rady Starších (dříve)
Výskyt: Hrozba III.

Charlebert Landreau je významným politikem Tamrielského Císařství. Mnoho let strávil ve službách Vysokoskalské provincii, ale též službou Císařství na mnoha klíčových postech.


Životopis

Narozen roku 113 E4 do rodiny kováře žijícího v Shornhelmu. Dětství prožil jako učeň svého otce, přestože vykazoval talent i chytrost v oblasti obchodu a nakládání s financemi, ale též v jednání s lidmi.

Později nastupuje i přes nesouhlas svého otce, který chtěl, aby syn dodržel rodiny tradici a převzal řemeslo, nastupuje na Daggerfallskou Univerzitu. Zvolil si katedru Obchodu. Univerzitu úspěšně dokončuje a krátce po završení zkoušek si bere za ženu svoji spolužačku, studující na jiné katedře, Mariette.

Roku 133 E4 se Charlebertovi a Mariette narodí dcera Odette. Charlebert mezitím pracuje ve službách obchodní společnosti.

Roku 151 E4 je jmenován správcem Shornhelmské královské pokladny. Roku 160 E4 na funkci správce královské pokladnici rezignuje, aby mohl nastoupit do rady Starších, konkrétně na post vedoucího odboru Obchodu. Stává se součástí vlády kancléře Jaspera Metricka.

Ve funkci vedoucí odboru Obchodu zůstává i po celou dobu druhého funkčního období Jaspera Metricka a to do roku 168 E4. Téhož roku se stává kancléřem Donus Patneim a Charlebert je zvolen předsedou členů rady Starších.

Po náhlé smrti kancléře Donuse Patneima roku 171 E4 je dočasně posílen o část pravomocí zesnulého kancléře. Pár měsíců po smrti kancléře však neúspěšně žádá o prodloužení posílených pravomocí a též o ustanovení kancléřem. Jeho žádost však narazí na tvrdý odpor členů rady Starších. Charlebert proto rezignuje na svůj post předsedy členů rady Starších a končí v radě Starších.

Roku 173 E4 je mu opět nabídnuto křeslo v radě Shornhelmského království. Opět přijímá funkci správce královské pokladny. V této funkci setrvává až doposud. Během volby nového kancléře po smrti Luvena Ruliana podpořil Baliona Ch. Talariana.