Přeskočit na obsah

Doran Arden (Člověk, Zloděj)

Atributy a znalosti

Inventář

Kouzla

2. Level, Bonus action

Mlhavý krok – na chvíli tě obklopí stříbřitá mlha, načež se teleportuješ 30 stop, na jakékoliv místo, které vidíš.

Životopis

Doran pochází z království Elturgard. Narodil ve městě Berdusk, kde strávil své dětství. Už od mala se rád předváděl před ostatními dětmi a snil o tom, že se jednoho dne stane paladinem. Otec byl kapitánem městské stráže, a když si na něho našel čas, učil ho jak zaházet s mečem.
Když mu bylo patnáct, přidal se po vzoru otce k městské stráži, jenže ani ne po týdnu ho to přestalo bavit a tak, místo aby plnil své povinnosti na hlídce, zapadl do některé z místních krčem, kde hrál karty, nebo kostky. Netrvalo dlouho a otec to zjistil. Začal s ním nechávat i další strážné, aby dohlíželi na plnění jeho povinností, jenže výřečný Doran je téměř vždy dokázal přesvědčit, aby hráli na stráži s ním, nebo se nenápadně vytratil hrát do některé z místních krčem.
Po roce začala morálka městských stráží upadat, a otec, který nad ním doposud držel ochranou ruku, ho s těžkým srdcem nechal pro jeho nedisciplinovanost od městské stráže vyhodit. Od té doby se Doran již několik roků potuluje po Pobřeží mečů od města k městu, kde vyhledává herny, krčmy a všelijaká místa, kde by si mohl zahrát a přijít si na pár mincí, přičemž se nejednou dostal do křížku s místními gangy, když se mu povedlo objevit označené karty, nebo cinknuté kostky.

Doran se velmi rád předvádí před ostatními, hlavně před ženami, a někdy pro upoutání pozornosti použije i hodně přikrášlenou historku. Sice rád riskuje, ale utrpí-li v boji závažnější zranění (nad 50% hp), ihned začne přemýšlet nad tím, kam se stáhnout. Co se karbanu a kostek týče, Doran hraje spíš pro zábavu a pocit rizika, ne proto, aby druhé přivedl na mizinu. Také se vyhýbá zbytečnému zabíjení a raději se snaží vyjednávat, přesto svůj dlouhý meč co dostal od svého otce k patnáctým narozeninám nosí stále s sebou.

Doran zrovna hrál karty, když ožralý Barry začal vypravovat o obrovském pokladu. S vidinou snadno získaných peněz se trpaslíkovi představil jako Doran z Berdusku a hned mu navykládal, že je tím nejschopnějším bojovníkem v celém Elturgardu a že se mu určitě na takové výpravě bude určitě hodit někdo jako je on.