Přeskočit na obsah

Aurelio de Audito (Člověk, Čaroděj)

Atributy a znalosti

Inventář

Kouzla

Cantrip, Action (120)

Ohnivá šipka – Vystřelí malou ohnivou šipku, při zásahu cíl utrpí 1d10 ohnivého poškození. Šipkou je rovněž možné zapálit menší hořlavé objekty.

Cantrip, Action (120)

Vzkaz – Ukážeš prstem směrem na postavu a pošeptáš svoji zprávu. Cíl tvého kouzla uslyší tvou zprávu a může ti odpovědět. Vaší konverzaci uslyšíte pouze vy dva. (Lze vykouzlit i přes zdi a jiné pevné objekty, pokud cíl znáš a víš, kde se nachází.)

Cantrip, Action (5)

Smršť mečů Vytvoříš kruh přízračných mečů, které se na chvíli roztočí kolem tebe. Jakákoliv jiná postava v tvé blízkosti musí uspět na úhyb (Obratnost) , jinak utrpí 1d6 fyzického poškození.

1. Level, Action (30)

Odhalení Magie – Dokážeš detekovat magické objekty kolem tebe. Jakákoliv postava nebo předmět oplývající magií kolem sebe bude vyzařovat auru. Rovněž budeš schopný zjistit z jaké školy je ona magie. Účinek trvá 10 minut.

1. Level, Action

Přestrojení – Kompletně změníš svoji vizáž i s oblečením zbraněmi atd. Nemůžeš radikálně měnit velikost své postavy a jakýkoliv objekt, který si iluzí přidáš není skutečný. (Vyčaruješ si na hlavu klobouk, nelze ho vzít do ruky.) Účinek trvá 1 hodinu.

1. Level, Action

Magický štít – Neviditelná bariéra magické síly vyčarovaná kolem celé tvé osoby. Zvyšuje tvojí obranu o +5.

1. Level, Action

Skok – Kohokoliv koho se dotkneš (včetně tebe) získá schopnost skákat 3x násobně oproti svému normálu. Účinek trvá 1 minutu.

1. Level, Action (60)

Jedovatý paprsek – Vystřelíš z ruky paprsek zelené energie, při zásahu cíl utrpí 2d8 poškození. Rovněž cíl musí uspět na to jestli kouzlo ustojí ( Zdraví), jinak bude otráven.

1. Level, Action (15)

Plamenné ruce – Palci spojíš svoje ruce, s prsty rozprostřenými proti tvým nepřátelům a začneš kouzlit. Pokud nepřátelé neuspějí na úhyb (Obratnost), utrpí 3d6 poškození. Pokud uspějí dostanou pouze poloviční poškození. Kouzlo rovněž zapálí hořlavé objekty v oblasti.

Životopis

Aurelio de Audito se narodil jako druhorozený syn hraběte Joachima de Audita a jeho ženy Lauríny de Audito, která se však jeho dospělosti nedožila, neboť zemřela při porodu třetího potomka.  

Malý Aurelio neměl příliš snadné dětství, jeho starší bratr ho nenáviděl a mladší sestra byla krátce po porodu dána do nedalekého klášterního sirotčince, neboť smrtí zničený otec začal hledat smysl svého života ve víře a válce. Většinu majetku tak zastavil nově objevené bohyni zvané – Nitia, jejíž církev nechal zformovat Joachimův bratr Sigismund a postavil se do jejího čela. Nutno říci, že Sigismund měl vždycky čuch na dobrý obchod, a tak nikdy neměl nouzi o množství peněz, které mnohdy nepocházely z čestně vydělané práce, ale spíše z leváren, které se svými kumpány tropil. Joachim jenž byl vždy spíše válečník, nežli obchodník tak vedl jednu válku za druhou pod vlajkou svého panovníka. 

O vzdělání malého Aurelia se tak starala mlaďoučká čarodějka Světlana, která krátce po dostudování magické školy nahradila svoji matku v úřadu dvorní čarodějky. Její matka se neztotožňovala s názory nově založené církve a jejím uctíváním, které bylo požadováno od každého z úředníku hrabství. Sigismund ji nakonec nechal odsoudit a zfanatizovaným davem uhořet na hranici. 

Když začal Aurelio v přítomnosti dvorní čarodějky projevovat nevšední nadání pro magii ihned započala z předávání svých znalostí a zkušeností. Celých devět let tak vyučovala mladého Aurelia tajům magie a poznání světa. jakmile dosáhl dospělosti snažila se jej protlačit do magické školy, ale věčně nepřítomný otec zastupovaný již dospělým prvorozeným synem neměl tušení o dění v hrabství ani o rivalitě mezi oběma sourozenci. Sebastián, starší bratr vždy více držel se strýcem Sigismundem a značně v nepřítomnosti otce navyšoval práva jeho církvi, která postupně obracela hněv na každého, kdo odmítl být dostatečně zbožný. 

Když o dva roky později přichází do hrabství zpráva, že byl Joachim nabit v jedné z bitev. Ujímá se vlády nad hrabstvím Sebastián s podporou svého fanatického strýce. Nižší šlechta plánuje převrat a dosadit do čela hrabství umírněnějšího a dle jejich domněnek i mnohem více manipulativnějšího Aurelia. Jejich snaha však nevyjde, neboť je jejich zrada vyzrazena a mnoho nižších šlechticů skončí na hranici a jejich majetek přejde do rukou hrabství a církve. 

Býval by podobný osud stihl i Aurelia, kdyby jej včas nevarovala dvorní čarodějka a nepomohla mu uprchnout z jeho vlastního domova, měnícího se rok, co rok na mnohem horší místo plné nenávisti a chaosu. Uprchnou narychlo, ale úspěšně. Za hranicemi hrabství nalézají podporu na jedné z magických škol. Aurelio však s nedostatkem financí nemůže studovat nic jiného než základní obory magie, které mu nepřináší příliš nadšení a radosti, chtěl by více. Přijímá proto kdejaký přivýdělek, a ne vždy je o čistou a slušnou práci. Mnohokrát se proto dostane do problémů, které skončí až několika dny za mřížemi. Celá situace se zhorší poté co je Světlana, jeho dlouholetá opatrovatelka, příležitostná milenka a nerozlučná přítelkyně nucena opustit město v němž Aurelio studuje. Aurelio je několik měsíců po úspěšném přijetí do vyšších kruhů magického učení vyloučen pro jeho nepříliš dobré chování a hanobení pověsti magické školy – neboť byl obviněn z rozprodávání školního majetku – ačkoliv se nikomu z učitelů magické školy nepovedlo prokázat, že za tím skutečně stál, byl vyloučen a musel opustit školu i město. 

Dlouho proto cestoval sám, opět přijímal jednu práci za druhou, poslíčka s rozvozem dopisů, balíčků, jindy léčitele, protože jestli měl Aurelio na něco z magie skutečný talent byla to magie zaměřená na léčení a bylinky. Nikde se však nezdržoval příliš déle. Po několika letech dlouhého putování, přespávání po krčmách, hostincích, širákem i ve stájích na kupkách sena narazil na svoji minulost. Spatřil skupinu hrdlořezů, která se dožadovala jeho hlavy, aby si mohla namastit kapsy zlaťáky, které byly v nabídce. Sebastián totiž hodlal konečně ukončit spor. Aurelio byl však rychlejší a jakmile viděl, že skupinka obchází lidi v hostinci, kde se zrovna nacházel, s jeho podobiznou na pergamenu, neváhal vyskočil oknem, hopsnul na koně a tryskem pádil co nejdále od nich. Jel několik dní bez otočení, dokud nedorazil do města Neverwinteru. Věděl, že Sebastiánovi muži po něm půjdou třeba přes celý svět, jen aby získali jeho hlavu, a proto se rozhodl vmíchat do jistého podivného kšeftu s trpaslíky směřujícího do odlehlé vesnice – Fandalfínu.