Přeskočit na obsah

Elbert Arterius

Elbert Arterius (Hrozba III.)

Rodiče: Klargus Arterius & Sorine Arteriová
Sourozenci: Adrianna Arteriová, Belius Arterius

Manželka: Alexia Arteriová
Potomci: Alain Arterius, Morven Arteriová

Jméno: Elbert Arterius
Titul/Hodnost: baronův syn (dědic Northpointského baronství), legát (Vysokoskalská legie), vyslanec Shornhelmského království, velitel Shornhelmských rytířů a velmistr Chorrolské kapituly rytířů
Výskyt: Hrozba III.
Narozena: 136 E4

Elbert je prvorozený syn Klarga Arteria a jeho první manželky Sorine. Manžel Alexie Arteriové a otec dvojčat Alaina a Morven. Též se jedná o budoucího barona Northpointu, k čemuž byl od počátku svého narození značně směřován a vychováván. Znám je v provincii především kvůli své službě v legii ve které dokázal velmi rychle zúročit zděděné schopnosti a vlastnosti po svých předcích a svém otci.

Podílel se na evakuaci Vysokoskalské delegace v Hammerfellu, později se z neznámého důvodu připojil k admirálovi Laniovi a bojoval v bitvě o Anvil.

Zajímavosti

Elbert byl během porady při které se diskutovalo o možném odvolání generála Lucia Valeria, řečen jako potenciální kandidát na jeho místo. Důvěru mu vyslovil Vysokoskalský vrchní generál Lewin Falbert. K odvolání však nakonec nedošlo a generál Valerius si své místo udržel.


Životopis

Elbert Arterius se poprvé v Hrozbě objevuje ve 3. díle v tahu č. 688 v Anvilském hostinci kde vyslýchal Carinu LaRouchovou. Pozdější čas trávil na jedné z lodí Vysokoskalské flotily.

Znovu se objevil až v tahu č. 970 kdy přijíždí do Chorrolu na žádost svého otce, aby převzal velení nad Shornhelmskými rytíři, vedení rodu v Cyrodiilu a též převzal povinnosti odjíždějící velitelky Rolstonové.